Musul’dan kaçan yaşlı kadın: IŞİD gözümün önünde oğlumun başını kesti

  • 27 Ekim 2016
  • 935 kez görüntülendi.
Musul’dan kaçan yaşlı kadın: IŞİD gözümün önünde oğlumun başını kesti

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin başlatmış olduğu Musul operasyonu ilerlerken, Musul’un doğusundaki köylerde, siviller IŞİD’den kaçmaya devam ediyor. Sputnik’e konuşan 66 yaşındaki Fezile Mustafa adlı kadın, oğlunun köy ortasında, gözleri önünde başının kesilerek öldürdüğünü belirterek, IŞİD’den büyük bir baskı ve zulüm gördüklerini söyledi.

Musul operasyonu 10. gününe girerken, Irak ve Peşmerge güçleri IŞİD’e karşı büyük bir ilerleme sağlıyor. Peşmerge ve Irak’ın ele geçirdiği köylerde, Sputnik’e konuşan siviller IŞİD’den büyük bir baskı ve zulüm gördüklerini anlattılar.

‘ÇATIŞMALAR NEDENİYLE EVDEN ÇIKAMADIK AÇ SUSSUZ KALDIK’

Sputnik’e konuşan 66 yaşındaki Fezile Mustafa adlı kadın yaşadıklarını gözyaşları arasında anlattı. Musul’a 5 kilometre uzaklıktaki Tabzava köyünde oturduğunu anlatan Mustafa, yaşadıklarını şöyle dile getiriyor: “3 çocuğum ve torunlarımla Tabzava köyünde zorlukla kaçtık. Bizim köyde yaklaşık 130 aile kaçtı. Kimse köyde kalmadı. Peşmerge köyümüze baskın yaptı köyde 4 gün çatışma çıktı. Çatışmalar nedeniyle 4 gün evimizden çıkamadık. Bu nedenle 4 gün boyunca aç susuz kaldık. IŞİD köyümüzden dün çıkınca bizde hemen kaçtık Peşmerge’ye sığındık. Şimdi Erbil’e gidip kamplara yerleşeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.