Musul’un doğusunda iki bombalı araç infilak etti

  • 17 Ocak 2017
  • 1.148 kez görüntülendi.
Musul’un doğusunda iki bombalı araç infilak etti

Musul’un doğusunda iki bombalı aracın ihfilak etmesi sonucu en az 15 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı.

Musul’un doğu semtinde Neyneva eyalet idare merkez binasının bulunduğu Tell Yabes bölgesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 kişinin tümüni siviller oluşturuyor.

Uzmanlar, Irak ordusunun Musul içindeki hızlı ilerlemelerini durduramayan IŞİD terör örgütünün halkın bulunduğu semtlerde bombalı terör eylemlerine baş vurarak ordunun hızını kesmeye çalıştıklarını bildirmekteler. Şimdiye kadar Doğu Musul’un %90’dan fazlasının ordu ve halk güçleri tarafından ele geçirildiği bildirilmiştir.

Irak’ın Musul kentini terör örgütü IŞİD’ten temizlemek için başlatılan operasyon devam ederken, kentte askerler ile teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşandığı bildirilmekte.

Musul’un güneydoğusunda bulunan 112 ve Sümer Mahallesinde Irak ordusu ile terör örgütü IŞİD militanları arasında yoğun çatışma yaşanıyor. Iraklı askerler, Dicle nehrinin sağ tarafından nehrin sol tarafında bulunan 112 Mahallesine sızan IŞİD’lı teröristleri ile çatıştı. Yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle bölge halkı da evlerini terk ederken, acil müdahale ekipleri de tek tek evleri kontrol ederek saklanan IŞİD teröristlerini aradı. Çatışma esnasında çok sayıda IŞİD teröristi öldürüldü. Operasyona katılan Iraklı asker, teröristleri her yerde öldüreceklerini ifade etti.

Irak ordusu şehir savaşında taktik değiştirerek ve teröristleri gafil avlayarak teröristlerin saflarını dağıtmayı başarmışlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.