Mutahhar Rezevi Türbe’de İmam Cevad (as)’ın kutlu doğum yıldönümü kutlama töreni

  • 08 Nisan 2017
  • 1.011 kez görüntülendi.
Mutahhar Rezevi Türbe’de İmam Cevad (as)’ın kutlu doğum yıldönümü kutlama töreni

İmam Cevad’ın (as)’ın kutlu veladet yıldönümü töreni, babası İmam Rıza’nın (as) Mutahhar türbesinin İmam Humeyni revakında Mutahhar Rezevi Türbe çevresinde yaşayan halk ve ziyaretçilerin katılımıyla düzenlendi.

Astan News’un bildirdiğine göre İmam Cevad’ın (as) kutlu veladet yıldönümü gecesinde İmam Rıza’nın (as) Mutahhar Türbesi ışıklandırılarak coşkulu bir kutlama töreni için hazırlandı ve Türbe’nin dört bir noktasında Ehli Beyt (as) meddahları ve zakirlerinin hoş sesleriyle okudukları methiyeler yankılandı.

İmam Cevad’ın (as) kutlu veladet yıldönümü kutlama töreni, akşam ve yatsı namazları ardından Mutahhar Rezevi Türbe’nin İmam Humeyni (ra) revakında düzenlendi. Söz konusu merasimde Ehli Beyt (as) meddahları ve zakirleri, İmam Rıza’nın (as) değerli evladı İmam Cevad (as) hakkında meddahlık  yaptı, ardından tevaşih grubu sahne aldı ve devamında hüccetülislam Raşit Yezdi bir konuşma yaptı.

Müminlerin kendi yaşamlarında Sadıkin’lerin yaşam siyerini örnek almaları gerektiğini kaydeden hüccetülislam Yezdi, şöyle dedi: Burada Sadıkin, Ehli beyt (as)’tir. İman ve takva sadece dinin yarısıdır ve dinin diğer yarısı ise İmamet’in izinden gitmektir. Ehli Beyt (as) hiçbir zaman yalan bir söz söylememiş ve iğne ucu kadar yoldan sapmamıştır, bu yüzden Allah Teala, onların izinden gitmeyi tüm müminlere farz kılmış ve kendi dininin kemalini Ehli Beyt (as)’ı izlemeye bağlamıştır.

Söz konusu dini uzman, açıklamasının devamında, hadisin doğruluğu ve emanete riayet etmenin bir Müslüman’ın önemli özelliklerinden biri olduğunu kaydederek, “ sadakat ve doğruluk, bütün faziletlerin temeli ve ebedi saadet gibi tüm kemallere ulaşmanın yoludur”ifadesini kullandı.

Hüccetülislam Yezdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: İmam Sadık (as) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: halkın namaz ve orucuna aldanmayın,  zira bazen insanoğlu öylesine namaz ve oruca alışıyor ki onları tek ederse, korkuya kapılır, bu yüzden onları doğruluk ve emanettarlık konusunda imtihan edin.

Ahlak alimleri ve Allah yolundaki saliklerin emanettarlık konusuna bir hayli önem verdiklerini kaydeden hüccetülislam Yezdi, şöyle dedi: ihanet, emanettarlık karşıtıdır, ihanet en büyük suçlar ve ahlaki rezilliklerden biridir. Bir kişi, bir işi yapmakla mükellef olduğu takdirde, o işi yapmazsa, emanete hıyanet etmiş olur.

Hüccetülislam Yezdi, Mutahhar Rezevi Türbe ziyaretçilerine hitaben şöyle dedi: İslam’da ahde vefa gibi temel ahlaki ilkelere vurgu yapılmıştır. Ahde vefa, her insanın ahlaki faziletlerinden sayılmaktadır ve bir aile, örnek bir aile olmak isterse ahlaki faziletler çerçevesinde  hareket ederek, ahde vefa etme, ihsan ve fedakarlık gibi özelliklere sahip olmalıdır.

İmam Cevad’ın (as) kutlu veladet yıldönümü gecesinde Meşhet halkından yoğun bir kalabalık, ellerinde çiçeklerle, babası İmam Rıza (as)’a tebrikte  bulunmak amacıyla Mutahhar Rezevi Türbe’yi ziyarete gittiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.