Na-Mübarek beraat etti. Si-si dişlerini gösterdi

  • 30 Kasım 2014
  • 1.031 kez görüntülendi.
Na-Mübarek beraat etti. Si-si dişlerini gösterdi

Mısır’da 25 Ocak Devrimi’nin sembolü Tahrir Meydanının, araç ve yaya geçişlerine kapatıldığı bildirildi.
Devrimde güvenlik güçleri tarafından öldürülen şehitlerin aileleri ile devrimci aktivislerden oluşan bir grup beraat kararını protesto etmek amacıyla meydanda toplandı. Mahkeme kararının kendileri hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren protestocular, şehitlerin haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtrerek, ‘Mübarek neden beraat edildi’.. ’25 Ocak devrimi yaşasın’.. “adil kasas istiyoruz’ diye sloganlar attı.
Güvenlik güçleri, meydanın tüm girişlerini zırhlı araçlar ve tellerle kapatarak geçişleri engelledi.

Kahire’nin şehir merkezi olarak bilinen “Vasat el-Beled” bölgesinin tamamında güvenlik güçlerindeki yoğunlukla birlikte, Tahrir yakınlarındaki ABD Büyükelçiliği çevresinde de güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

BERAAT KARARI DEVRİMCİLERİ ÜZDÜ
Mübarek’in, yargılandığı mahkemede lehine çıkan kararlar, 25 Ocak devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından üzüntü, çığlık ve gözyaşlarıyla karşılandı.
Kahire’nin doğusundaki Polis Akademisi önünde toplanan, 25 Ocak devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları, kararı kabul etmedikleri ve kısas istedikleri yönünde slogan attı.
Kalabalık arasında karar sonucu yaşadığı şok nedeniyle bayılanlar ve sinir krizi geçirenler oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.