Nablus’un Beldelerine Baskın Düzenleyen İşgal Güçleri İki Kişiyi Gözaltına Aldı…

  • 19 Şubat 2015
  • 647 kez görüntülendi.
Nablus’un Beldelerine Baskın Düzenleyen İşgal Güçleri İki Kişiyi Gözaltına Aldı…

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri bu sabah (19 Şubat Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka’nın Nablus vilayetinde birçok yere düzenlediği baskınlar sırasında iki kişiyi gözaltına altı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Nablus kentinin batısındaki Zevata beldesine baskın düzenledi. İslam Hasan Cevde isimli genci gözaltına alan işgal güçlerinin Filistinli gencin evinde uzun süre arama yaptığı, evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.

Nablus kentinin doğusundaki Belata Mülteci Kampı’nda ise işgal güçlerinin bazı evlere baskın düzenlediği ve Muhammed İsa Reyahi isimli genci El-Bedud Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus’un güney doğusundaki Avrata beldesine bu sabah ikinci kez baskın düzenlediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan aktivist Abdüsselam Avad, işgal devriyelerinin dün olduğu gibi bu sabah da beldeye girdiğini ve birçok eve baskın düzenlediğini, baskın düzenlenen evler arasında Itamar Yahudi Yerleşkesi eylemini gerçekleştiren esir Hakim Avad’ın babası Mazin Avad’ın evinin de bulunduğunu, işgal askerlerinin evin odalarını ve duvarlarını sayarak kapılarını incelediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.