Nablus’un Güneyinde Filistinli 5 Genç Siyonistlerin KurÅŸunlarıyla Yaralandı

  • 04 Ekim 2015
  • 802 kez görüntülendi.
Nablus’un Güneyinde Filistinli 5 Genç Siyonistlerin KurÅŸunlarıyla Yaralandı

Nablus kentinin güneyindeki Urif beldesinde işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında bugün (4 Ekim Pazar) yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli 5 genç yaralandı.

Urif Köy Meclisi BaÅŸkanı’ndan edinilen bilgiye göre, yaralıların hepsi ayaklarından ve karınlarından gerçek mermilerle yaralandı ve tedavi için Nablus’ta hastaneye kaldırıldı.

Yaralı gençlerin Halid Velid Safedi, Muhammed Nacih Hüseyin Safedi, Ahmed Abdülkerim Safedi, Mahmud Yusuf Selman Safedi ve Sultan Muhammed Muflih Safedi olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, çatışmaların onlarca Yahudi yerleşimcinin beldenin doğu ve kuzeyine baskın düzenleyerek El-Vadat bölgesindeki zeytinlikleri ateşe vermesi üzerine başladığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin baskını üzerine köy halkının cami hoparlörlerinden baskını duyurduğu ve toplanarak işgal güçlerinin himayesinde hareket eden yerleşimcilere karşı koyduğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.