Nakavi Hüseyni: 5+1 Grubu ile varılacak olası Nükleer Anlaşma Meclis’ten geçmeli

  • 10 Mayıs 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: 5+1 Grubu ile varılacak olası Nükleer Anlaşma Meclis’ten geçmeli

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyn Nakavi Hüseyni, İran ve 5+1 Grubu arasında nükleer konuda olası bir anlaşmanın imzalanması halinde bu anlaşmanın İran İslami Şura Meclisi’nin onayından geçmesi gerektiğini belirtti ve “Meclis’in bu konuda yetki sahibi olması ve ayrıca olası bir anlaşmada ise gözlemci olabilmesi için iki dereceli ivedilik taşıyan bir tasarıyı genel kurula getireceğiz” dedi.

Hüseyni ayrıca sözkonusu plana göre,  İran ve 5+1 grubu arasında varılacak olan muhtemel nihai anlaşmanın, acil görüşülmesi kaydıyla İran Meclisi tarafından onaylanması ve  meclisin anlaşma üzerinde gözlemci olmasını şart koştuğunu bildirdi,

Nakavi Hüseyni, İslami Şura Meclisi’nden şu ana kadar 60 milletvekilinin sözkonusu tasarının acil görüşülmesi meselesini imzaladığını belirtirken, bu konuda mecliste oturumların olduğu ve görüşmelerin yapıldığını ama İran nükleer dosyası yönetiminin kendine has olduğunu ve her açının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Amerikan Senatosu Perşembe günü  muhtemel nihai anlaşma üzerinde gözlemci olması yönünde tasarıyı 98 oyla kabul etti ve tasarıya göre, nihai anlaşmanın imzalanmasından 5 gün sonra Amerikan Kongresi’ne sunulması gerekecek ve temsilciler sözkonusu anlaşmayı 30 gün içinde inceleyip görüşlerini bildirecekler

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü MHA muhabirine verdiği demeçte ise bu konunun İran İslam Cumhuriyeti Anayasası’nın 77. Ve 125. maddelerine dayandırılarak gündeme getireceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.