Nakavi Hüseyni: Irak Kürt Bölgesi’nde referandum ABD ve siyonist İsrail projesidir

  • 25 Eylül 2017
  • 1.296 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: Irak Kürt Bölgesi’nde referandum ABD ve siyonist İsrail projesidir

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu sözcüsü Nakavi Hüseyni, İran’ın Irak’ın Erbil ve Süleymaniye’ye giden uçuşlara hava sahasını kapattığını belirterek, Irak Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılmasının etnik çatışmalara neden olacağını söyledi.

İran Milli Güvenlik Yüksek Şurası dün Irak Merkezi Hükümeti’nin isteği üzerine  Süleymaniye ve Erbil’e yönelik bütün uçuşları iptal ederek bu iki kente uçacak uçaklara ve aynı şekilde Irak Kürd bölgesinden İran’a gelecek uçaklara İran hava sahasını kapattı.

Hüseyin Nakavi Hüseyni, Kürt bölgesindeki referandumun Amerika ve siyonist İsrail ortaklı bir proje olduğunu belirterek, ”Amerika ve siyonist İsrail, bölgeyi parçalamaya çalışıyor’ dedi.

Nakavi Hüseyni, İran’ın Ortadoğu ülkelerinin toprak bütünlüklerinin korunmasından yana olduğunu  belirterek, Kürt bölgesinin Irak’tan ayrılmasının Yeni Ortadoğu oluşturma projesi olduğunu belirterek bu kararın gerçekte bütün Ortadoğu ülkelerinin parçalanmasını kapsadığını söyledi.

Nakavi Hüseyni, Irak Kürt bölgesinin ayrılığının başta Kürt milleti olmak üzere ne Irak’a ne de bölgeye bir hayrının olmayacağını belirterek, ”Çünkü, bir ülkenin parçalanması diğer etniklerin de parçalanmasına neden olur ve ”bu yolun hedefi sonuç olarak bizzat kürtlerin yokedilmesidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.