Nasır Kenani: Amerika ve Batı’nın Siyonist rejime desteği insan hakları ihlallerinin en büyük örneğidir

  • 26 Ekim 2022
  • 142 kez görüntülendi.
Nasır Kenani: Amerika ve Batı’nın Siyonist rejime desteği insan hakları ihlallerinin en büyük örneğidir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist işgalin Filistin’in Batı Şeria’daki Nablus kentine yönelik saldırısını kınayarak, ABD ve Batı’nın gaspçı Siyonist rejime koşulsuz desteğini insan hakları ihlallerinin en büyük örneği olarak değerlendirdi.

Siyonist rejimin Ürdün Nehri’nin Batı Şeria’daki Nablus ve Ramallah kentlerine dün sabah düzenlediği saldırıda 6 Filistinli şehit olurken, en az 22 Filistinli de yaralandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrailli işgalcilerin Batı Şeria’daki Nablus kentine düzenledikleri saldırıları kınayarak, ABD ve Batı’nın İsrail rejimine kayıtsız şartsız destek sunmasını, insan haklarının ihlalinin en bariz örneği olduğunu söyledi.

İsrail rejiminin Batı Şeria’da Nablus’un kuşatılması ve saldırı altında tutulması dahil İsrail rejiminin işlediği cinayetlerin sürdüğüne dikkati çekerek, uluslararası toplumu İsraillerin Filistin’de Filistinlilere karşı işledikleri soykırımı durdurmaya çağırdı.

Başta Filistinli gençlerin Kudüs, Cenin ve Nablus kentleri olmak üzere Filistin halkının cesurca direnişini takdir eden Kenani, dünya halkları ile devletlerini Filistin halkının bu toprakların özgürleştirilmesine kadar verdiği kurtuluş mücadelesine destek sunmaya davet etti.

ABD ve bazı Batılı ülkelerin insan hakları konusunda ikiyüzlü ve çifte standart uygulamalarını eleştiren Kenani, ”Onların İsrail rejimine verdiği kayıtsız şartsız destek ve bu rejimin mazlum Filistin halkına karşı işlediği her günkü cinayet, insan haklarının en açık örneğidir ve bu, on yıllardır süregelmiştir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.