Nasrullah: Arabistan Yemen Saldırısında Hedeflerine Ulaşmadı

  • 06 Mayıs 2015
  • 1.102 kez görüntülendi.
Nasrullah: Arabistan Yemen Saldırısında Hedeflerine Ulaşmadı

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Arabistan’ın Yemen’e saldırısında hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Lübnan el’Menar televizyon kanalına göre, Nasrullah, başta Yemen konusu olmak üzere bölgesel gelişmelerle ilgili yaptığı konuşmada,  Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırısı ve hedeflerine ulaştığı yönündeki iddialara temasla, Suudilerin sivillerin kanını akıtmak ve Yemen’in alt yapısını  yerle bir etmek suretiyle utanmadan  hedeflerine ulaştıkları yönünde açıklama yapmalarının büyük bir iğrençlik olduğunu  söyledi.

Suudilerin Yemen’de hedeflerine ulaşmadığını bildiren Nasrullah, bunun açık bir örneğinin firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin Sana’ya dönememesi ve  ordu ile halk komitelerinin ülkenin güneyinde ilerlemesini sürdürmesini gösterdi.

Hizbullah  genel sekreteri, Yemen’e Umuda Dönüş adındaki operasyonun da  çok büyük bir küstahlık olduğunu belirterek, bu operasyonun  hedefinin  ‘Kararlılık Tufanı’ operasyonunda alınan yenilgiyi örtbas etmek olduğunu bildirdi.

Nasrullah, Arabistan-Amerika’nın Yemen’e saldırıdan asıl hedeflerinin bu ülkenin sulta altına alınması olduğunu  belirterek, saldırganların sivilleri savunduklarını iddia ettiklerini ama  bu zamana kadar yerleşim yerlerinin vurulduğu, kadın, çocuk  dahil  binlerce sivilin öldüğünü bildirdi.

Hizbullah genel sekreteri, Amerika’nın sözde terörizmle mücadele oyunu altında sürdürmekte olduğu  sürece de temasla,  Amerika’nın IŞİD ile  mücadelesinde  ciddi olmadığını ve IŞİD tehlikesini, bölgedeki hedeflerini  gerçekleştirmek için kullandığını söyledi.

Nasrullah, Amerika’nın asıl hedefinin, ülkelerin  ırkçı ve taife yapısına göre  parçalanması ve böylece de  zayıf  ülkeleri her zaman birbiriyle çatışmaya sürüklediğini söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, Amerika’nın, Irak hükümeti ve güçlerinin IŞİD karşısında  sonuç almasını istemediğini  belirterek, Irak, Yemen,  ve Suriye’nin  parçalanmasının Amerika’nın asıl hedeflerinden olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD Kongresi’nde geçen hafta Cumhuriyetçiler tarafından gündeme getirilen Irak’taki Kürt ve Sünni grupları silahlandırma teklifine tepki gösterdi, ABD’nin Arap ülkelerini  bölmek istediğini söyledi.  Nasrallah, “Arapları, Kürt, Şii, Sünni diye mezhebi ve siyasi temelli bölmek istiyorlar. Bölge ülkeleri zayıflatılacak, birbirleriyle savaştırılacak ve bölünecek. Irak’ın bölünmesi için attıkları ilk adım, ABD Kongresi’nin aldığı Iraklı grupları silahlandırma kararıdır. Irak’ta yapılan, bölgede yapılandan bağımsız değildir. Yemen’i, Irak’ı, Suriye’yi, tüm bölge ülkelerini bölmek istiyorlar. Hatta kendileriyle işbirliği yapanları bile bölecekler. Gün gelecek Suud’u da bölecekler” dedi.06/05

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.