Nasrullah’ın konuşmasında Hizbullah’ın israil’e karşı 4 stratejik özelliği

  • 01 Eylül 2019
  • 669 kez görüntülendi.
Nasrullah’ın konuşmasında Hizbullah’ın israil’e karşı 4 stratejik özelliği

Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyit Hasan Nasrullah dün akşam muharrem ayının başlaması nedeni ile yaptığı konuşmada, bir kez daha israil’in saldırılarına kesin misilleme yapılacağını duyurdu.

Bu ise son haftalarda korsan rejim israil’in aralarında Lübnan’ın da bulunduğu direniş eksenine karşı bölgede saldırılarına yönelik Nasrullah’ın ikinci tepkisidir. Fakat Nasrullah’ın tepkisinde bazı stratejik ve bariz özellikler göze çarpıyor.
İlk özelliği, Siyonist rejimi bekletmesidir. Seyit Hasan Nasrullah konuşmasında Siyonist rejimin cinayetlerine tepki gösterileceğini belirtirken, bu tepkinin ne zaman yapılacağını belirtmemesidir. Bu da Siyonist rejimin yoğun korku ve paniğe kapılmasına sebep olmuştur, öyle ki işgal ordusu Lübnan sınır çizgisinde teyakkuzda ve Lübnan Hizbullah’ın tepkisini bekliyor vaziyettedir.
Siyonist rejimin kendi güçlerine teyakkuz emri verirken, işgal topraklarının kuzeyinde yaşayan yerleşimcilerin sığınağa gitmelerini istediği belirtildi.
Siyonist basından Yediot Ahuronot şöyle yazdı: İsrail kuzey komutanlık tugaylarında tüm askeri güçlerin çıkış belgeleri iptal etti ve bu güçler ile askeri taşıtların Lübnan sınırına yakın kuzey üslerden çıkış izinleri yoktur. Ayrıca kuzey cephedeki tüm askeri güçlerin izinleri de iptal edildi
Analistler Hizbullah’ın Siyonist rejime karşı bu stratejisine, “öldüren bekleyiş” diyorlar.
Nasrullah’ın konuşmasının ikinci özelliği ise, “kararlılık”tır. Seyit Hasan Nasrullah’ın İsrail karşıtı sözlerinde kararlılık en önemli özelliktir. Nasrullah’ın dün akşamki sözlerindeki kararlılık, Pazar günkü konuşmasında daha çok göze çarpıyor. Bu kesinlik Nasrullah’ın şu sözlerinde ifade edildi:
“Direnişin yanıtı bu kez eski operasyonlar gibi Şeb’a çiftlikleri ile sınırlı değildir, hatta Lübnan’ın her yerinde de gerçekleşebilir.”
Nasrullah ayrıca sözlerinin bir başka bölümünde de “Siyonist rejimin saldırılarına kesinlikle  karşılık verilecektir ve bu konuda müsamahakar olmayacağız.” dedi.
Üçüncü özellik ise gafil avlamaktır. Lübnan Hizbullah genel sekreteri israil’e karşı operasyon zamanını açıklamazken üstelik saldırı emrinin Lübnan’ın her hangi bir yerinde olabileceğini söyledi. Böylece Siyonist rejimin korkularına gafil avlanmak da eklendi, zira işgalci rejim 33 günlük 2006 yılı savaşında da gafil avlandığı için büyük bir yenilgiye uğradı.
Buna ilaveten Seyit Hasan Nasrullah şöyle dedi: Direnişin İsrail tecavüzlerine karşılık hakkında açıklama yapılması için bir sebep yok, fakat bizim için düşmanın öylece kafasının karışık kalmasıdır.
Nasrullah’ın sözlerinin 4. Özelliği ise aydınlatıcı olmasıdır. Lübnan Hizbullah genel sekreteri bir yandan Siyonist rejimin, Hizbullah’ın nokta vuruş yapan füze fabrikasına sahip olma gibi propagandalarını çürütürken diğer yandan da İsrailli muhataba, Benjamin Netanyahu’nun propaganda ve yalan sözlerle seçim hedeflerine ulaşmaya çalıştığı mesajı iletiyor. Bilindiği üzere 17 eylül tarihinde korsan rejimde seçimler yapılacaktır.
Nasrullah ayriyeten Lübnan Hizbullah hareketinin nokta vuruş yapan füze fabrikasına sahip olmadığını fakat “yetecek kadar nokta vuruş yapabilen füzeye sahip olduklarını” da sözlerine ekledi.
Aslında Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyit Hasan Nasrullah’ın zekice verdiği tepki ve sahip olduğu kararlılık, Siyonist rejimin şaşkınlığına  sebep oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.