NATO, Afganistan’da Bulunmaya Devam Edecek

  • 14 Mayıs 2015
  • 702 kez görüntülendi.
NATO, Afganistan’da Bulunmaya Devam Edecek

NATO, Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonunun sona ermesinden sonra da ülkede varlık bulundurma konusunda anlaşmaya vardı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan’daki NATO Kararlı Destek Misyonu’nun sona ermesinden sonra da bu ülkede NATO varlığı bulundurmak konusunda Afganistan ile anlaştıklarını açıkladı.

Stoltenberg, Antalya Susesi Otel’de düzenlenen “Afganistan’daki NATO Kararlı Destek Misyonu Harekat Ortağı ve Potansiyel Harekat Ortağı Ülkeler Toplantısı”nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Afganistan Dışişleri Bakanı Salahaddin Rabbani ile yaptıkları toplantıda önemli kararlar aldıklarını belirten Stoltenberg, “Hali hazırdaki Kararlı Destek Misyonumuzun sona ermesinden sonra da Afganistan’da varlık bulundurma konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

Afganistan’da bulundurulacak NATO varlığına daha önceki misyon ve operasyonlardan farklı olarak sivillerin liderlik edeceğini duyuran Stoltenberg, varlığın dar kapsamlı olacığını, askeri unsurları da içereceğini açıkladı. Stoltenberg, NATO’nun sivil ve askeri yetkililerini sonbahardan itibaren hayata geçirilecek plan için görevlendirdiklerini söyledi.

Jens Stoltenberg, esaslar ve prensipler çerçevesinde anlaşmaya varıldığını ancak bulundurulacak varlığın içeriği ve personel sayısı konusunda henüz karara varmadıklarını belirtti.

Afganistan güvenlik güçlerini, kendi kendine yeter hale getirmek için eğitim ve danışmanlık sağlayacaklarını ifade eden Stoltenberg, şu ana kadar Afganistan’daki misyonlara destek veren, teknik ve mali yardım sağlayan tüm ülkelere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.