NATO ve AB Irak açıklaması

  • 09 Haziran 2018
  • 1.394 kez görüntülendi.
NATO ve AB Irak açıklaması

NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg, Irak’ta askeri varlıklarını güçlendirme konusunda AB ve NATO’nun ortak görüşte olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre, NATO genel sekreteri, dün NATO savunma bakanları oturumundan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  NATO ve AB’nin Irak’ta askeri varlığı arttırma  konusunda anlaştıklarını söyledi.

NATO genel sekreteri, Avrupa Birliği ile askeri işbirliği konusunda son zamanlarda yapıcı oturum yaptıklarını belirterek sözkonusu oturumda AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini, Finlandiya ve İsveç temsilcilerinin de bulunduğunu söyledi.

Irak’ta sivillerin güvenliğinin sağlanması konusunda odaklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Irak’ın askeri ve güvenlik yapılarının modernize edilmesi gereğine de vurgu yaptı.

Bu arada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,  Avrupa Birliği ile NATO arasında savunma alanında yapılan işbirliklerinden ve gelecekteki hedeflerinden bahsetti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Stoltenberg, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik operasyonu hakkındaki düşünceleri sorulunca, ”Kuzey Irak’ta yapılacak operasyonların Ankara ve Bağdat arasında doğrudan diyalog ve iş birliği halinde yürütülmesini umuyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.