Nebil El-Arabi, El-Kassam Tugayları’nın Terör Örgütü Ä°lan Edilmesine Karşı Çıktı…

  • 22 Åžubat 2015
  • 777 kez görüntülendi.
Nebil El-Arabi, El-Kassam Tugayları’nın Terör Örgütü Ä°lan Edilmesine Karşı Çıktı…

Arap BirliÄŸi Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları ile iÅŸgale karşı mücadele veren diÄŸer direniÅŸ gruplarının terör örgütleri olmadığını söyledi.

Direnişin yüzde yüz meşru bir hak olduğuna dikkat çeken El-Arabi, direniş ve terör arasında herhangi bir karışıklığın olmadığını ifade etti.

Nebil El-Arabi, Londra’da yayınlanan El-Hayat gazetesine verdiÄŸi röportajda, iÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi’ne açtığı savaÅŸ sırasında sürekli Hamas Hareketi Siyasi Birimi BaÅŸkanı Halid MeÅŸal ile iletiÅŸim halinde olduÄŸunu belirtti.

Mısır mahkemesinin Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütü ilan eden kararı hakkında yorum yapmayı reddeden El-Arabi, bağışların BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) aracılığıyla gönderilmesi için bağışta bulunan ülkelerin Arap BirliÄŸi ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler ile görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Bölgede yaÅŸanan sorunların arkasında Ä°srail’in olduÄŸunu ifade eden Nebil El-Arabi, çifte standardın fanatizmi doÄŸurduÄŸuna ve gençleri ÅŸiddete sürüklediÄŸine dikkat çekti.

El-Arabi’nin açıklamaları üzerine bugün (22 Åžubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bu açıklamaların Mısır medyasının Filistin direniÅŸini hedef alan asılsız haberlerinin son bulmasını saÄŸlamasını ümit ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.