Necefi: Bercam, tek yönlü bir yol değildir

  • 24 Kasım 2017
  • 1.276 kez görüntülendi.
Necefi: Bercam, tek yönlü bir yol değildir

İran İslam Cumhuriyeti’nin uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’ndaki daimi temsilcisi Bercam’ın tek yönlü bir yol olmadığını belirterek,  İran’ın Bercam’a karşı taahhütlerini gerçekleşmesine devam  etmesinin,  diğer tarafların taahhütlerini gerçekleştirmesine bağlı olduğunu belirtti.

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre,  Rıza Necefi dün uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yönetim kurulunun mevsimsel kasım oturumunda,  başta Amerika olmak üzere Bercam’daki diğer tarafların taahhütlerine bağlı kalmamasının ” kabul edilemez” olduğunu belirterek, ” Washington Bercam ruhu ve metnini özellikle 26, 28 ve 29. bentleri çiğneyerek İran’ın bu uluslararası anlaşmadan  çıkarlarını kısıtlamakla, kapsamlı ortak eylem planının başarılı bir şekilde gerçekleşmesini zayıflamak yönünde bir tutum sergilemekte”  dedi.

İran’ın UAEA’daki daimi temsilcisi,  Bercam nükleer anlaşmasının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve diğer tüm Tek yanlı ve çok yanlı nükleer yaptırımlarını tamamen kaldırmayı garantilediğini  belirterek,  5+1 ülkelerinin Bercam’a karşı açık sorumlulukları olduğunu söyledi.

UAEA Perşembe günü 9. kez İran’ın Bercam anlaşmasına bağlı kaldığını onayladı.

Necefi ayrıca söz konusu oturumda siyonist rejim temsilcisinin iddialarına karşılık olarak, siyonist rejimin yüzlerce nükleer başlığı,  gizli tesisleri ve bölge halkı arasında kanser hastalığının yayılmasına sebep olan nükleer tesislerinden radyoaktif madde sızıntısına işaretle, tarihin siyonist rejimin saldırıları, işgalciliği,  apartaide ve savaş cinayetlerine şahit olduğu ve herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Siyonist rejim temsilcisi Perşembe günü UAEA’nın mevsimsel oturumunda,  İran İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl nükleer faaliyetleri hakkında endişeli oldukları gibi komik bir iddiada bulundu.

Çeşitli raporlara göre siyonist rejim şimdiye kadar yaklaşık 300 ünlüler başlığa sahiptir, bu da tüm dünyayı yok etmeye yeter.  Siyonist rejim NPT’ye  de üye değildir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.