Necefi: İran’ın nükleer programı barışçıldır ve böyle de kalacaktır

  • 16 Aralık 2015
  • 871 kez görüntülendi.
Necefi: İran’ın nükleer programı barışçıldır ve böyle de kalacaktır

İran İslam Cumhuriyeti UAEK Daimi Temsilcisi Rıza Necefi, UAEK’nın yönetim kurulunda İran nükleer dosyasının kapanmasının, Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) uygulanmasını hızlandıracağını söyledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Necefi yaptığı açıklamada yönetim kurulunda onaylanan tasarının İran ve ajans arasında yeni bir dönem açacağını söyledi.

Necefi yaptığı açıklamada, ‘’KOEP’in en önemli ilkesi İran ve 5+1 gurubunun karşılıklı taahhütleridir, bu taahhütler İran tarafından nükleer programının barışçıl olduğunun tazmin edilmesi ve karşı tarafın da BM Güvenlik Konseyi, tekli ve çoklu ambargoların kaldırılmasıdır’’ dedi.

Necefi, ‘’İran her zaman politikasının NPT çerçevesinde nükleer faaliyetlerine devam etmek olduğunu belirtmiştir. İran’ın nükleer programı barışçıldır ve böyle de kalacaktır ve Ajansın raporu da İran nükleer programının barışçıl olduğunu göstermiştir’’ dedi.

Necefi ayrıca İran’ın barış amaçlı nükleer programıyla ilgili siyonist İsrail rejiminin asılsız iddialarına da temasla, siyonist rejimin bu iddiaları gündeme getirmesindeki amacın kendini mazlum göstermek istemesi ve dünya kamu oyunun dikkatini İsrail’in elindeki nükleer silahlardan saptırmak olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti UAEK Daimi Temsilcisi Rıza Necefi, kurulduğu tarihten beri meşruiyet sorunu yaşayan siyonist İsrail rejiminin, artık KOEP’in yürürlüğe girmesi ve İran’ın PMD dosyasının kapanmasıyla geçmişe oranla daha fazla yalnızlığa itildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.