Necefi: Nükleer anlaşma ile ilgili karşı tarafın icraatı, memnuniyet verici değilv

  • 08 Mart 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
Necefi: Nükleer anlaşma ile ilgili karşı tarafın icraatı, memnuniyet verici değilv

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti, UAEA’daki Daimi Temsilcisi, nükleer anlaÅŸma taraflarının yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmelerinin bu uluslararası anlaÅŸma için hayati bir temel sayıldığını kaydetti.

Ä°ran’ın UAEA nezdindeki Daimi Temsilcisi “Rıza Necefi” UAEA Yönetim Kurulu 3 aylık oturumunda yaptığı konuÅŸmada, ABD’nin ancak kendi yükümlülüklerini yerine getirdiÄŸinde  “nükleer anlaÅŸmanın çetin” uygulanmasından söz edebileceÄŸini ifade etti.

Necefi, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ettiÄŸini ve Ajans’ın da defalarca bunu teyit ettiÄŸine iÅŸaretle, ancak karşı tarafın yükümlülüklerini yerine getirme karnesinin memnuniyet verici olmadığını vurguladı.

Ä°ran’ın UAEA Temsilcisi ayrıca, iÅŸgal rejimi Ä°srail’in onlarca nükleer baÅŸlığa sahip olduÄŸunu ve NPT dışında kendi gizli faaliyetlerini yürüttüğüne temasla, Siyonist rejim temsilcisinin iddialarına tepki gösterdi.

Necefi, İsrail rejiminin bölgesel ve uluslararası barış ve güvenlik için gerçek tehlike sayıldığını vurguladı.

UAEA Yönetim Kurulu oturumunda Siyonist rejim Ä°srail temsilcisi, Ä°ran’ın barışçıl nükleer programı aleyhinde temelsiz iddialarını tekrar ederek, uluslararası nükleer anlaÅŸmadan endiÅŸe duyduÄŸunu dile getirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.