Neçirvan Barzani: IŞİD’le Mücadelede İran’ın Yardımlarını Unutmayacağız…

  • 27 Şubat 2015
  • 683 kez görüntülendi.
Neçirvan Barzani: IŞİD’le Mücadelede İran’ın Yardımlarını Unutmayacağız…

Irak Kürdistan yerel yönetimi başbakanı Neçirvan Barzani, İran’ın her zaman kendilerinin dayanak noktası olduğunu söyledi.

Barzani, Erbil’de İran ve ırak iktisadi kalkınma kurumu sorumlusu Rüstem Kasımi ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, siyasetlerinin her zaman İran ile her alanda ilişkileri geliştirmek olduğunu ve Rüstem Kasımi’nin bizzat bölgede bulunmasının da ikili ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını söyledi.
Neçirvan Barzani İran’ın her zaman Irak Kürdistan yönetiminin hamisi olduğunu hatırlatarak, ”Biz terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelemizde İran’ın bize yönelik yardımlarını hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
Türkiye ile ilişkilere de temas eden Neçirvan Barzani, siyasetlerinin her zaman komşularla ilişkileri geliştirmeye dayalı çerçevede olduğunu ve bunun için İran ile ilişkilerinin geliştirilmesinin diğer ülkelerle mukayese edilmemesi gerektiğini söyledi.
Söz konusu görüşmede Rüstem Kasımi de, görüşmeyi çok önemli olarak nitelerken, Irak Kürdistan yerel yönetimi ile birçok işbirliği anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.