Netanyahu, intifada korkusundan yeni önlemler alıyor

  • 27 Ekim 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Netanyahu, intifada korkusundan yeni önlemler alıyor

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, ırkçı ayrım duvarının dışında kalan bölgelerde yaşayan Filistinlilerden kimliklerini geri alma ve söz konusu bölgelerdeki mahalleleri ziyaret ederek gelişmeleri yerinde görme niyetinde olduğunu söyledi.

Netanyahu, işgal rejimi parlamentosu Knesset’in dün (26 Ekim Pazartesi) dışişleri ve güvenlik konulu oturumunun açılışında yaptığı konuşmada, Filistin’de tek devlet fikrine karşı olduğunu öne sürdükten sonra tek devlet politikalarını destekleyen şeyler söyledi ve “Bugünlerde gördüğümüz her bir karış toprak üzerinde egemenlik kurmalıyız” dedi.

İşgal rejimi başbakanı, güvenlik kabinesi üyelerinden Kudüs’ün Arap mahallelerine yapacağı ziyarette kendisine eşlik etmelerini ve söz konusu mahallelerin sakinlerinden topluca cezalandırma politikası çerçevesinde kimliklerinin alınması konusunu karara bağlamak için yerinde inceleme yapmalarını istedi.

Maariv gazetesi, güvenlik kabinesi üyelerinden birinin Netanyahu’ya Arap mahallelerini kılık değiştirerek Arap kıyafetleriyle gizlice ziyaret etmesini önerdiğini bildirdi.

Netanyahu, Filistin’de yeni bir seçimin yapılması halinde seçimi İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın kazanacağını belirterek, Filistinlilerin yarısının İsrail’i yok etmek isteyen fanatik görüşlere sahip olduklarını söyledi.

İşgal rejimi başbakanı ayrıca, akıllı telefonlara yüklenecek ve tehlike anında tek bir tuşla güvenlik güçlerine ayrıntılı bilgi ulaştıracak bir program üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.