Netanyahu: İran’la imzalanan anlaşma sadece bizi değil, Avrupa ve ABD’yi de tehdit ediyor

  • 23 Temmuz 2015
  • 797 kez görüntülendi.
Netanyahu: İran’la imzalanan anlaşma sadece bizi değil, Avrupa ve ABD’yi de tehdit ediyor

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuk başbakan Renzi’ye, “antisemitizm’e ve İsrail’in boykot edilmesine karşı mücadelesinden dolayı” teşekkür etti.

İran ile varılan nükleer anlaşmaya yönelik olarak daha önceki eleştirilerini sürdüren Netanyahu, “İsrail’de ve Ortadoğu’daki birçok ülkede bu anlaşmanın kötü olduğu ve buna karşı çıkılması gerektiği yönünde geniş bir mutabakat bulunduğunu” belirterek, şunları kaydetti:

“Humeynici devrimi tüm dünyaya yaymaya çalışan İran, İsrail’in yıkılması yönündeki çağrısına her gün devam ediyor. Kanlı terörizmi yayıyor ve Ortadoğu’da istikrarın altını oymaya devam ediyor. Geçen hafta İran ile imzalanan anlaşma sadece bizi değil, Avrupa ve ABD de dahil tüm uluslararası toplumu tehdit ediyor. Bu anlaşma İran’a en fazla on beş yıl içerisinde nükleer bomba cephanesi elde etme imkanı sunuyor.”

Netanyahu, anlaşma ile İran’ın yüzlerce milyar dolar elde edeceğini ve bu parayı “bölgedeki saldırganlığını artırmak bir çok ülkeye terörizmi yaymak için kullanacağını” iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.