Netanyahu, Şehit Naaşlarının Ailelerine Teslim Edilmemesini İstedi

  • 29 Mart 2016
  • 759 kez görüntülendi.
Netanyahu, Şehit Naaşlarının Ailelerine Teslim Edilmemesini İstedi

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Savunma Bakanı Moşe Yaalon’a Filistinli şehitlerin naaşlarının ailelerine teslim edilmemesi talimatı verdiğini yazdı.

Haberde, Netanyahu’nun şehit cenazelerinin Filistinliler tarafından işgal rejimine karşı kışkırtma eylemlerine dönüşmemesi için ikinci bir emre kadar naaşların ailelerine teslim edilmemesini istediği belirtildi.

Şehit Naaşlarını Teslim Almak İçin Halk Komitesi sözcüsü avukat Muhammed Alyan, İsrail Yüksek Mahkemesi’nin şehit ailelerinin naaşların teslim tarihinin belirlenmesi talebiyle yaptığı başvuruya cevap vermesi için işgal polisine 48 saat süre verdiğini söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Alyan, işgal polisinin şehit naaşlarıyla ilgili 30 Mart’a kadar kapsamlı bir rapor sunmak zorunda olduğunu bildirdi.

Alyan, naaşları işgal güçlerinin elinde bulunan şehitlerin ailelerinin tek başlarına da kalsalar şehitlerin naaşlarını alabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Bu arada, işgal güçlerinin elinde Kudüs İntifadası’nın başından bu yana şehit düşenlerden 15’inin naaşlarının bulunduğu, şehitlerden 12’sinin Kudüs ve çevresinden olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.