Netanyahu’nun İran karşıtı küstah açıklamalarına Zarif’ten sert tepki

  • 14 Şubat 2019
  • 1.786 kez görüntülendi.
Netanyahu’nun İran karşıtı küstah açıklamalarına Zarif’ten sert tepki

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Siyonist rejimin başbakanının İran’la savaş hakkında twitter mesajına sert tepki gösterdi.

Muhammed Cevad Zarif,  Netanyahu’nun İran’la savaş konusunda attığı twitte tepki gösterirken, İran’ın her zaman Netanyahu’nun İran’la ilgili şovlarını görmektedir ve şimdi de dünya, zaten Varşova’da oynanan sirki görmektedir ve bilmektedir’ dedi.

Netanyahu dün Varşova’da oturumun kulisinde bazı Arap ülkeleri liderleriyle yaptığı görüşmede İran’la savaştan bahsederken Netanyahu’nun sözcüsü, onun İran’la savaş konusundaki açıklamasından hedefinin, ‘İran’la mücadele’ olduğu şeklinde düzeltmeye çalıştı.

Bu arada ırkçı İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Twitter’da  İran’la savaş konusunu içeren  mesajı kaldırması dikkat çekti.

Siyonist İsrail başbakanının, ABD ve Polonya’nın Varşova-İran Zirvesi’nin başlatılması konusundaki ısrarına rağmen Avrupalı yetkililer ve kamuoyunun oturumla ilgili sergiledikleri tutumlar ve bazı ülkelerin iki yüzlü siyasetleri, bu oturumun başarısızlığını ve bazı ülkelerin de ABD’nin yörüngesinden çıkamadığını göstermektedir.

Bu arada bazı ülkelerin bu tehdit ve baskılara rağmen Varşova’daki oturuma düşük seviyede katılmaları ABD’nin Avrupa’yı ülkelerini İran’a karşı siyasetleri konusunda ikna edemediğini gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.