Netanyahu’nun İsrail’in Devlet Terörizmini İtirafı

  • 08 Mayıs 2019
  • 1.032 kez görüntülendi.
Netanyahu’nun İsrail’in Devlet Terörizmini İtirafı

Korsan Siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, ırkçı rejimin bir kez daha Filistinli liderlere suikast siyasetini izleyeceğini bildirdi.

Son on yılda terörizm küresel bir tehdit haline gelmiştir. Ancak Siyonist İsrail Rejimi, otuz yılı aşkındır Filistin ve Lübnan direniş liderleri ve İranlı bilim adamlarına karşı devlet terörü siyasetini uygulamaya devam ediyor.
Şimdi ise Siyonist elebaşı Netanyahu, Filistin liderlerine suikastı itiraf ederek tekrar bu terör siyasetinin daha   etkin bir şekilde izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.
Filistinli liderlere suikastın itiraf edilmesi, bir yandan Siyonist İsrail Rejimi tarafından estirilen devlet terörizmini gösterirken diğer bir yandan da bu rejimin Filistin Direniş cephesi gibi Direniş ekseni aleyhindeki  savaş stratejinin hezimete uğradığını gözler önüne seriyor.
Çocuk katili Siyonist İsrail Rejimi geçen Cuma gününden itibaren Gazze Şeridi aleyhinde savaş başlatmasına rağmen ancak sadece 4 gün süren savaşta Mısır’ın arabuluculuğu ile ateşkese rıza gösterdi. Böylece İsrail’in bu ateşkesi kabul etmek zorunda kaldığı söylenebilir.
Daha önce de Siyonist İsrail Rejimi Ekim 2018’de Gazze Şeridi aleyhinde başlattığı iki günlük savaşta da ateşkesi kabul etmek zorunda kalmıştı. Görünen o ki İsrail elebaşı Netanyahu, Filistin direniş grupları karşısında çaresiz kalmıştır. Nitekim korsan İsrail Rejiminin eski Silahlı Kuvvetler Genelkurmayı Benny Gantz bu hususta şöyle dedi:” Netanyahu son 6 ayda ikinci defa Filistin direnişi karşısında teslim oldu.”
Netanyahu son on yılda savaş ve kuşatma ile Gazze Şeridi ve Filistin Direniş gruplarını teslim ettirmeye çalıştı; öyle ki HAMAS ve İslami Cihat teşkilatlarını bile direnişten vaz geçip uzlaşma yoluna gitmelerini bekledi. Ancak tüm kuşatma ve baskılar, Netanyahu ve İsrail için istenilen sonuçları doğuramadı.
Bu doğrultuda Siyonist Rejim İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz şöyle diyor:” Gazze sorunu için hiçbir çözümümüz yoktur. 30 yıl geçmesine rağmen Gazze hala İsrail için bir tehdit oluşturmaktadır. Gazze, İshak (Yitzhak) Rabin’in arzu ettiği gibi ne yok olacak ne de denizin altına girecek. ”
İşte bu nedenlerden dolayı Netanyahu Gazze Şeridi’ne karşı üçüncü seçeneği olan Filistin Direniş liderlerine suikast stratejisini tekrar uygulatmak istiyor. Siyonist Rejim için önemli olan bu stratejinin izlenmesi, Netanyahu’nun Filistin Direniş liderlerine suikast uygulayarak Gazze’yi direnişten vazgeçirebileceğini düşündüğünü gösteriyor.
Ancak kuşkusuz Netanyahu bu konuda yanlıyor. Çünkü daha önce de Filistin’in askeri komutanları ve siyasi liderleri terörist İsrail rejimi tarafından teröre kurban gitse de Filistin direnişi ve Gazze halkı isteklerinden vaz geçmedi ve hatta bu yönde daha da kararlı bir şekilde yoluna devam etti. Siyonist İsrail’in Gazze aleyhindeki savaş süresinin 2 gün veya 4 güne inmesi, Direnişin ve Gazze halkının güçlendiğini gözler önüne sermektedir.
İlginç olan ise Siyonist Rejim elebaşı Binyamin Netanyahu’nun Filistinli liderlerine suikastı itiraf etmesine rağmen uluslararası kurumlar ve terörizm ile mücadele ettiğini iddia eden bazı ülkelerin bu açıklamalara tepki göstermemesidir.
Böylece Batı’nın insan hakları alanında  olduğu gibi terörizm ile mücadelede de ne denli iki yüzlü ve çifte standartlı davrandığı gözler önüne serilmiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.