Netenyahu: BM ile ilişkileri gözden geçireceğiz

  • 25 Aralık 2016
  • 1.244 kez görüntülendi.
Netenyahu: BM ile ilişkileri gözden geçireceğiz

Irkçı rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu yerleşim faaliyetlerinin durdurulması yönünde karar alan BM ile ilişkileri gözden geçireceklerini açıkladı.

Presstv’nin haberine göre, Netenyahu, yaptığı açıklamada, dışişleri bakanından bir ay içinde Telaviv ile BM arasında bütün ilişkilerin gözden geçirilmesini istediğini bildirdi.

Netenyahu, BM Güvenlik Konseyi’nin ırkçı İsrail rejiminin  siyonistler için site projelerinin yapımının durdurulmasını istemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, buna karşı direneceklerini söyledi. Netenyanu bu doğrultuda BM’e bağlı her türlü mali kuruluşlarla işbirliğini kesecekleri tehdidinde bulundu.

Diğer yandan BM Güvenlik Konseyi’nin ırkçı İsrail’in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin durdurulması yönünde aldığı karar siyonistlerin  tepkisini çekti.

ABD’nin çekimser kaldığı oylamada alınan karar İsrail’in 1967 yılından bu yana işgal ettiği topraklardaki faaliyetlerini ‘derhal ve tamamen’ durdurmayı öngörüyor.

BM kararının Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılan davalara ve işgalci İsrail’e yönelik yaptırımlar için referans alınabileceğine dikkat çekiliyor.

Donald Trump, twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu kararı eleştirirken “20 Ocak’tan sonra işler daha farklı olacak.“ dedi.

Trump daha önceki açıklamalarında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul edeceğini söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.