New York Times, Amerika terör birimlerinin Suriye’de bir diğer cinayetini ifşa etti

  • 15 Aralık 2021
  • 508 kez görüntülendi.
New York Times, Amerika terör birimlerinin Suriye’de bir diğer cinayetini ifşa etti

Amerikan gazetesi, çok gizli bir Amerikan biriminin Suriyeli sivillere yönelik cinayetlerini ifşa etti.

New York Times, çok gizli bir ABD birimi üyelerinin son beş yılda Suriye’ye on binlerce bomba ve füze ateşleyerek çok sayıda sivili öldürdüğünü ortaya çıkardı.

Gazete, ABD istihbarat ve askeri teşkilatında görev yapan çok sayıda eski ve mevcut yetkilinin “Talen Envil” olarak adlandırılan bu birimin 2014-2019 yılları arasında Suriye’de bulunduğunu söylediğini yazdı.

Rapora göre, birimle çalışanlar, birimin sivilleri korumak için tasarlanmış kuralları aştığını, çiftçileri ve sokaklardaki çocuklar gibi sivilleri ve kaçan aileleri ve köylüleri öldürdüğünü söylediler.

Birimle günlük olarak çalışan eski bir Hava Kuvvetleri istihbarat subayı eski bir Pentagon danışmanı olan Larry Lewis, sivillere tekrar tekrar verdiği kayıplar göz önüne alındığında, bölgedeki en tehlikeli birlik olduğunu söyledi.

Örneğin Mart 2017’de birlik onlarca sivilin sığındığı bir binaya yaklaşık 230 kiloluk bomba attı ancak komutanlar soruşturmayı dikkate almadılar çünkü bu birliğin incelenmesini ve ortaya çıkarılmasını istemediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.