New York Times’ın Zarif ile ilgili iddiaları tekzip edildi.

  • 27 Mart 2015
  • 1.119 kez görüntülendi.
New York Times’ın Zarif ile ilgili iddiaları tekzip edildi.

İran nükleer müzakereci heyetine yakın bir kaynak, New York Times gazetesinin İran dışişleri bakanı ile ilgili iddiaların temelsiz olduğunu açıkladı.
İRNA’nın bildirdiğine göre New York Times gazetesi bir makalesinde, dışişleri bakanı Zarif’in mart ayı sonundaki anlaşmanın iki kademeli olmasını, detayların ise bu anlaşmalarda gündeme gelmemesini istediğini yazdı.
Nükleer müzakereci heyete yakın kaynak ise söz konusu iddiayı tekzip ederek, dışişleri bakanının eskiden olduğu gibi iki kademeli anlaşmaya karşı olduğunu belirtti.
İranlı yetkili Zarif’in her zaman müzakereler içinde veya dışında yaptığı açıklamalarda, müzakerelerin ulusal bir konu olduğunu, nükleer çalışma meselesinin hiçbir Kanada bağlı olmadığını ifade ettiğini söyledi.
Bu arada nükleer müzakereci üst düzey yetkilisi Abbas Irakçı dün akşam İran ve Amerika dışişleri bakanları ile AB dış siyaset sorumlusu yardımcısı Helga Şmit ile birlikte müzakerelerinden önce yaptığı açıklamada, müzakerecilerin Lozan’da sadece nükleer konuda görüştüklerini, Yemen gelişmeleri gibi konuların gündemlerinde olmadığını söyledi.
İran dışişleri bakan yardımcısı 5+1 grubu dışişleri bakanlarının Lozan görüşmelerine katılma ihtimali konusunda ise bu bağlamda resmi bir haberin olmadığını fakat katılmalarının, müzakerelerdeki ilerlemeye bağlı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.