Neyneva’nın batısında Sincar askeri üssü kurtarıldı

  • 27 Mayıs 2017
  • 1.053 kez görüntülendi.
Neyneva’nın batısında Sincar askeri üssü kurtarıldı

Irak halk gönüllü güçleri Haşdüşşabi, IŞİD teröristlerinin sultasındaki yerleri kurtarma yönündeki operasyonlarının devamında, dün Neyneva eyaletinin güneyinde bulunan Sincar askeri üssünü teröristlerden kurtardı.

İRNA’nın haberine göre, çıkan çatışmada onlarca teröristin öldürüldüğü, teröristlere ait çok sayıda askeri araç, teçhizat ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Bu arada Haşdüşşabi’ye bağlı mühendislik güçleri de, Sincar askeri üssünün kurtarılmasının ardından bölgede bulunan mayınları ve bombaları bulma ve temizleme işlemine başladılar.

Haşdüşşabi güçleri dün ayrıca Neyneva’nın batı sınırında bulunan Sincar-el’Beac stratejik  kara yolunu ele geçirdiler. Bu operasyonda da  4 köyün teröristlerden temizlendiği bildiriliyor.

Musul şehrinin teröristlerden kurtarılması operasyonu 17 ekim tarihinde Irak başbakanı Haydar el’İbadi’nin emriyle, ortak güçlerin meydanlara inmesiyle başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.