Nicolas Maduro, askerlere birlik ve disiplin içinde olmaları talimatı verdi

  • 28 Ocak 2019
  • 1.927 kez görüntülendi.
Nicolas Maduro, askerlere birlik ve disiplin içinde olmaları talimatı verdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki ’emperyalist darbe girişimi’ karşısında askerlerden ‘birlik ve disiplin’ içinde olmalarını istedi.

Ülkesinde “geçici devlet başkanlığı” ilan eden muhalifler, dışarıda ise ABD olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin baskısı karşısında zor günler geçiren Devlet Başkanı Maduro, Carabobo eyaletindeki 41. Zırhlı Tugayı ziyaret ederek güvenlik güçleri ile bir araya geldi.

Burada askerlere hitap eden Maduro, orduyu bölmek için sürekli komplo kurulduğunu fakat güvenlik güçlerinin Venezuela’ya ve anayasasına giderek daha sadık hale geldiğini söyledi.

Maduro, Venezuela’nın “kurtarıcısı” Simon Bolivar’ın 1819 yılında İkinci Kurucu Meclis konuşmasını yapmasının 200’üncü yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla 10-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek anma törenlerini hatırlattı. “Venezuela tarihinin en önemli askeri hareketliliklerine hazırlanıyoruz.” diyen Maduro, ülkesindeki “emperyalist darbe girişimi” karşısında askerlerine birlik ve disiplin içinde olma talimatı verdi.

Maduro, “Hiç kimse kutsal gökyüzümüze dokunmasın diye tüm silah sistemlerini, askeri gücü, operasyon kabiliyetini, asker sivil birliğini ve milis kuvvetleri hazır tutacağız.” dedi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, daha sonra askerlerin eğitim faaliyetlerini inceledi, kuvvet komutanları ile birlikte koşuya katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.