Nijerya Hizbullahı Üyesi: Şeyh Zakzaki ve onun aile üyeleri hayattadır

  • 14 Aralık 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Nijerya Hizbullahı Üyesi: Şeyh Zakzaki ve onun aile üyeleri hayattadır

Nijerya ordusu, dün öğlen saatlerinde ülkenin kuzeybatısında Kaduna eyaletinin Zaria kentinde Nijerya İslam Hareketi’ne karşı operasyon düzenledi.

Nijerya İslam Hareketi Lideri Şeyh Zakzaki’nin evine düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda şii müslüman şehit düştü.

Alınan haberlere göre, şehitler arasında NİH’nin bazı üyeleri ve Şeyh Zakzaki’nin muhafızları da yer alıyor.

Bu saldırıda yaralı ve şehit düşenlerin sayısına ilişkin net bir istatistik verilmemektedir.

Konuyla ilgili Nijerya İslam Hareketi Üyesi Hasan Bala Mehr Haber Ajansı’na verdiği demeçte, “Nijerya Ordusu Şiiliğin bu ülkede yayılmasından endişeleniyor. Şeyh Zakzaki evine düzenlenen saldırıdan amaç İmam Humeyni (r.a) düşüncesindeki Şiiliğin yayılmasını engellemektir” dedi.

‘Nijerya Ordu Komutanı’na İslam Hareketi’nin suikast girişimide bulunmuş olduğuna dair iddialar söz konusudur. Bu tür iddialar nereden kaynaklanmakta?’ sorusu üzerine Hasan Bala, “Bu bazı yayın kuruluşlarının ileri sürdüğü boş iddialardan başka bir şey değildir. Ülkedeki müslümanları hedef almak isteyen Nijerya Ordusu bu olayı meşrulaştırmak için bir bahane aramaktadır. Dolayısıyla bu tür iddiaların hangi amaçla öne sürüldüğü apaçıktır” ifadelerini kullandı.

Şeyh Zakzaki’nin eşi ve oğlunun şehadet haberinin yalan ve dayanaksız olduğunu da ifade eden Bala, “Şeyh Zakzaki ve onun aile üyeleri hayattadır, lakin onların durumundan şu an haberimiz yoktur. Nijerya Ordu güçleri Şeyh’in evini kuşatmışlar. Biz onların son durumundan haberdar olmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.