Nijerya’da Boko Haram yüzlerce kadını rehin aldı

  • 17 Ocak 2015
  • 825 kez görüntülendi.
Nijerya’da Boko Haram yüzlerce kadını rehin aldı

Boko Haram örgütünün Nijerya’da vahşiliği devam ederken  örgütün ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Baga’da bir okula saldırı düzenlediği ve yüzlerce kızı rehin aldığı bildirildi.

Fransa haber ajansına göre, sözkonusu örgütün 500’den fazla kız ve kadını rehin olarak tuttuğu anlaşılıyor.

Bu arada bazı kaynaklar ise Boko Haram terör örgütünün Baga kentini ‘haritadan silerek’ gerçekleştirdiği kıyımın ayrıntıları ortaya çıkardılar.

Guardian gazetesinden Monica Mark, kıyımdan kurtulanlarla konuşarak, saldırının geleceğini kimsenin anlamadığını, militanların önce asker sanıldığını anlattı.

Tanıklardan biri “Beş köy geçtim, beşi de sadece cesetle doluydu” diyor.

Boko Haram örgütünün saldırısına uğrayan bölgelerin uydudan çekilen görüntüleri büyük bir tahribat yapıldığını ve ölü sayısının yüksek olduğunu gösteriyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün açıklamasına göre, bu ay Baga ve Doron Baga’da 3 bin 700 yapı örgütün saldırılarında tahrip edildi.

Yaşanan şiddet olayları ve güvenliğin yetersiz olması nedeniyle Nijerya’nın kuzeydoğusunda Boko Haram’ın eline geçen bölgelere uluslararası gözlemciler ve medya girmekte zorlanıyor. Bu nedenle de bölgeden sağlıklı bilgi akışının zorlaştığı belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.