Nijerya’da Halkı Şeyh Zakzaki için Gösteri Düzenledi

  • 14 Ocak 2020
  • 9.027 kez görüntülendi.
Nijerya’da Halkı Şeyh Zakzaki için Gösteri Düzenledi

 Nijerya İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Allame Zakzaki’yi destekleyenler, Şeyhin sağlık durumu kötüye gitmesine rağmen, onun yasadışı olarak hala gözaltında tutulmaya devam etmesini protesto ettiler.

Nijerya İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Zakzaki’nin Ofisi yayınladığı twitte şu açıklamalarda bulundu: ‘Allame Zakzaki’yi destekleyenler, Şeyhin sağlık durumu kötüye gitmesine rağmen, onun yasadışı olarak hala gözaltında tutulmaya devam etmesini Abuca’da protesto ettiler.’

Zaria’da 2015’te yaşanan faciadan bu yana Şeyh Zakzaki’yi destekleyenler, çeşitli zaman aralıklarında barışçıl protestolar düzenleyerek, Şeyh’in ve eşinin serbest bırakılmasını istiyorlar.

Hatırlatmak gerekir ki, Nijerya ordusu 2015 yılında Sahib Zaman Mescidinde Hz. Hüseyin için yas merasimi düzenleyenlere saldırmış ve bu merasimde bulunan yaklaşık 2000 kişinin kanını akıtmıştır ve Şeyh Zakzaki ve eşini de yaraladıktan sonra, Şeyhi bilinmeyen bir yere götürmüştür.

Nijerya ordusunun Sahib Zaman Mescidine saldırmasının ardından, Şeyh İbrahim Zakzaki ağır bir şekilde yaralanmış ve bir gözünü tamamen kaybetmiştir ve diğer gözü de kör olmak üzeredir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.