Nimetzade: İran ithalatı kısıtlayacak

  • 13 Nisan 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
Nimetzade: İran ithalatı kısıtlayacak

İran sanayi, maden ve ticaret bakanı, bu bakanlığın halihazırda İran’da üretilen malların İran’a ithalinin kısıtlanması çalışmaları içinde olduğunu belirterek, bu gibi ürünlerin ithalatının bakanlık tarafından kısıtlanacağını söyledi.

Nimetzade,  dün basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu ürünlerle ilgili listenin en kısa zamanda hükümet tarafından ilan edileceğini bildirdi.

Nimetzade, olumlu veriler ve  sanayi tesislerine yönelik  ziyaretlerden elde ettikleri sonuçların,  sanayinin ileriye dönük bir süreçte olduğunu gösterdiğini söyledi.

Nimetzade, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin İran’ın Mazenderan eyaleti  ziyaretine  de temasla, ”Nika kentinde bütün ürünlerin ihraç edildiği fabrika ziyaret edildi ve bu şartlarda İran’ın kendi yerli ürünleri  dış pazarlar tarafından  olumlu bir şekilde istikbal ediliyor bundan dolayı İranlı yetkililerin onlara önemsiz bakmalarının sözkonusu olamayacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti gümrüğü, 2017 ocak ayının sonlarında yaptığı açıklamada, İran’ın 2016 yılında nisan ayının başından aralık ayına kadar petrol dışı ürünleri ihracatının, bir önceki yıla oranla yüzde 9 artışla 31 milyar 539 milyon dolara yükseldiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.