Nuceba Genel Sekreteri: Bölge Amerikalılardan temizlenmeli

  • 15 Şubat 2020
  • 2.340 kez görüntülendi.
Nuceba Genel Sekreteri: Bölge Amerikalılardan temizlenmeli

Irak’ın Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem Kaabi, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün eski Komutanı şehit Süleymani’ye yönelik korkakça suikastin en düşük intikamı, bölgenin Amerikalılardan temizlenmesi olacağını belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün eski Komutanı General Süleymani 3 Ocak 2020’de Irak yönetiminin resmi daveti üzerine bu ülkeye ziyaret sırasında Irak Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ve beraberindeki 8 kişi ile birlikte ABD terör ordusunun Bağdat havaalanı yakınında düzenlediği hava operasyonunda şehit düştü.

Irak’ın Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem Kaabi Tahran’da düzenlenen 4. Uluslararası direniş cephesi ve güvenlik şehitleri kongresinde yaptığı konuşmada ecnebilerin birçok kez Irak’ın milli egemenliğini ihlal ettiklerini ve kaynaklarını yağmaladıklarını belirterek, direniş ekseni tehditten korkmadığını ve ecnebi güçleri Irak’tan atmaya hazır olduklarını kaydetti.

Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Kaabi, şehit Süleymani terörle mücadelede Irak’a büyük yardımları olduğunu belirterek, Irak’ın İran’ı vekaleten ABD ile savaştığı iddiasını da reddetti. Kaabi, düşman bu tür telkinlerle kamuoyunu yıkıcı faaliyetlerinden saptırmaya çalıştığını vurguladı.

Kudüs Gücü’nün şehit Komutanı General Kasım Süleymani’den bir anıyı paylaşan Kaabi şöyle dedi:

Şehit Süleymani Amerikalıların çok yüzsüz olduğunu belirterek şöyle demişti: Amerikalılar mesaj göndermiş, eğer ganimetleri bizimle paylaşırsanız, sizin Irak’ta varlığınıza itirazımız olmayacak, tabi birbirimizin çıkarlarına dokutmamalıyız, demişler.

4. Uluslararası direniş cephesi ve güvenlik şehitleri kongresi İslami direniş temsilcilerinin katılımı ile  Cuma günü Tahran’da düzenlendi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.