Nükleer anlaşma beklentilerimizi tamamen karşılamadı

  • 12 Temmuz 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Nükleer anlaşma beklentilerimizi tamamen karşılamadı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, “Nükleer anlaşmadan sonra beklentilerimiz tam olarak karşılanmadı ve daha çok çaba sarfetmeliyiz” dedi.

3 yıllık görev süresi biten Avustralya’nın Tahran Büyükelçisi Paul Foley bugün İran Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Murtaza Sermedi ile görüştü.

Müsteşar bu görüşmede Avustralya Büyükelçisi’nin İran-Avustralya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sunarak, nükleer anlaşmadan sonra iki ülke arasında işbirliğinin bütün yönlerde gelişmesi için engellerin ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

İran’ın nükleer anlaşmadan beklediklerinin tam olarak karşılanmadığını da söyleyen Sermedi, bu hususta daha çok çabada bulunulması gerektiğini belirtti.

Avustralya’nın Tahran Büyükelçisi Paul Foley de bu görüşmede İran’da bulunduğu sırada diplomatik yoldan sorunların çözmeye çalıştığını ve gün geçtikçe nükleer anlaşmanın doğru bir karar olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Büyük bankaların zamanla İran’la işbirliği içerisine gireceğini de ifade eden Foley, küçük bankaların İran’la işbirliği konusunda her hangi bir problem yaşamadıklarını ve Avustralya firmalarının İran’ın ekonomik programlarında yer almaya çalıştığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.