Nükleer Müzakereler Viyana’da Sürüyor

  • 20 Haziran 2015
  • 805 kez görüntülendi.
Nükleer Müzakereler Viyana’da Sürüyor

İran ve Amerika dışişleri bakan yardımcıları ve AB dış ilişkiler sorumlusu yardımcısı, Seyit Abbas Irakçı, Wendy Sherman ve Helga Schmid’ın, Avusturyanın başkenti Viyana’da 2,5 saat süren ikinci tur görüşmeleri son erdi.

Bu arada Hamid Baidinejad’ın başkanlığındaki İran nükleer müzakereci uzman heyetinin 5+1 grubu uzmanları ile görüşmeleri devam ediyor.

Diğer yandan Fransa, İngiltere ve Almanya siyasi yöneticileri Viyana’ya gittiği, Çin ile Rusya temsilcilerinin Viyana’ya gittiği, gelen haberler arasında.

Nihai anlaşmanın yazılması için görüşmeler için tanınan süre 30 haziran tarihinde sona erirken, Irakçı, İran İslam cumhuriyetinin zamana bağlı olmadığını, hedeflerini ve isteklerini karşılayacak iyi bir anlaşma peşinde olduğunu belirtiyor.

Bu arada Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsü Washington’un 30 haziran 2015’e kadar İran ile nihai anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu belirtti. John Kirby dün Washington’da düzenlenen basın toplantısında Amerika’nın 30 haziran’a kadar kapsamlı nükleer anlaşma taahhütlerine bağlı olduğunu ve kötü bir anlaşmaya asla imza atmayacaklarını ifade etti. Kirby ayrıca İran ile nükleer müzakerelerde iyi bir anlaşmaya varmakta Amerika tutumunun değişmediğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.