Nükleer sonuçlar, İran halkının direniş meyvesidir

  • 19 Temmuz 2015
  • 896 kez görüntülendi.
Nükleer sonuçlar, İran halkının direniş meyvesidir

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik komisyonu üyesi, Viyana nükleer sonuçlarının İran halkı ve müzakereci heyetin direnişi sonucu olduğunu belirtti.
İran İslami şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik komisyonu üyesi Vahid Ahmedi yaptığı açıklamada, Viyana nükleer görüşme sonuçlarını İran müzakereci heyetinin başarısı olduğuna işaretle, “eğer İslam inkılabı rehberi zamanında tutum sergileyip çerçeve belirlemeseydi müzakere kaderi bu yönde olmayacaktı” dedi.
İslami şura meclisi milletvekili Vahid Ahmedi İslam inkılabı rehberinin destekleri ve İran halkının direnişi sayesinde müzakereci heyetin temel ilkeler üzerinde direndiğini, son 12 yılda yapılan müzakere ortamına göre hali hazırda kazanılanın, İslam cumhuriyeti için bir başarı olduğunu ifade etti.
Bilindiği üzere İran ve 5+1 grubu 12 yıl süren görüşmelerin ardından nihayet 14 Temmuz tarihinde, İran barışçıl nükleer çalılaşmaları ile ilgili yaşanan yanlış anlaşılmaları giderme ve yaptırımları kaldırma konusunda anlaşmaya vardılar.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.