Nusra (Heyet-i Tahrir-i Şam) Örgütü Suriye’de Terör Estiriyor

  • 01 Haziran 2021
  • 2.975 kez görüntülendi.
Nusra (Heyet-i Tahrir-i Şam) Örgütü Suriye’de Terör Estiriyor

Terör ve işgal devleti Siyonist İsrail’e nefes aldırmak için Suriye’yi yıkmak isteyenlerin destek verdiği tekfirci terör örgütü Nusra (yeni ismiyle Heyet-i Tahrir-i Şam) okula giden çocuklara saldırdı.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Vadim Kulit, bugün düzenlenen basın toplantısında İdlib’deki gerginliği azaltma bölgesinde son 24 saat içinde El Nusra Cephesi (Heyet Tahrir Şam) militanlarının 45 kez ateş açtıklarını belirtti.

Tuğamiral Kulit, “İdlib gerginliği azaltma bölgesinde El Nusra Cephesi terörist grubunun mevzilendiği noktalardan İdlib’de 25, Lazkiye’de 12, Hama’da 8 kez olmak üzere 45 kez (Suriye tarafının verilerine göre ise 40 kez) ateş açıldığı tespit edildi” açıklamasında bulundu.

Kulit ayrıca bugün İdlib vilayetinde sınava katılmak amacıyla Serakip yakınlarında Trumba kontrol noktasına doğru hareket eden bir grup öğrencinin militanlar tarafından bırakılmayıp geri gönderildiği bilgisini verdi.

Rus komutan, 27 Mayıs’tan itibaren Suriye Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle Rus merkezinin desteğiyle İdlib, Rakka, Deyr ez Zor ve Halep vilayetlerinde İdlib’deki gerginliği azaltma bölgesindeki yerleşim birimlerinden ve Suriye hükümeti tarafından kontrol edilmeyen diğer bölgelerden öğrencilerin diploma almak üzere merkezi sınavlara katılması için 6 geçiş noktasının açıldığına dikkat çekti.

Suriye’de okul mezunlarının devlet tarafından sağlanan ve uluslararası düzeyde tanınan diploma almaları için ülke yetkilileri tarafından merkezi sınavlar her yıl düzenleniyor. Geçiş noktaları, devreye girmesinden bu yana 4 bin 297 kişi tarafından kullanılabildi.

Türkiye, Suriye’den Çekilsin

Bu arada, Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Beşar el-Caferi, Türkiye ile Suriye arasında yapılan görüşmelerin sonucunu açıklarken Türkiye’nin hâlâ Suriye topraklarında bulunmasını eleştirdi.

Beşar el-Caferi, Türkiye’nin Suriye’de işgal ettiği toprakların alanının Golan Tepeleri’nin dört katı olduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Türkiye ve Suriye emniyet yetkilileri arasında gerçekleşen müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Caferi; “Türkiye’nin Suriye halkına suyu kesmesi, iyi komşuluk ilkelerine bağlı kalındığını göstermez. Türkiye’nin Suriye halkına verdiği zarar kesinlikle hiçbir şeyle kıyaslanamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, açıklamasının devamında; Rusya ve Çin’in; Güvenlik Konseyi’nde bulunmamaları halinde Suriye’nin durumunun bugün daha kötü olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.