Nusra Teröristleri lideri, ABD korumasıyla Suriye’nin kuzeyinde devriye geziyor

  • 12 Ocak 2022
  • 234 kez görüntülendi.
Nusra Teröristleri lideri, ABD korumasıyla Suriye’nin kuzeyinde devriye geziyor

İdlib ilindeki yerel insansız hava araçları, ABD insansız hava araçlarının Suriye-Türkiye sınır bölgesinde terör örgütü Nusra Cephesi liderini koruduğunu bildirdi.

Sputnik haber ajansına göre, Nusra Cephesi’nin lideri Zuhur el’Culani, Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’deki “Bab al-Hawi” bölgesinde devriye gezerken, Amerikan insansız hava araçları da bölgede onu koruma amaçlı çok sayıda uçuş gerçekleştirdi.

Halbuki, ABD,  Culani’nin yakalanmasına yol açacak bilgiler için 10 milyon dolarlık bir ödül verdiğini bildiriyor.

El-Culani’nin bir dizi El Nusra lideri arasındaki varlığı, sosyal kullanıcıların tepkilerine yol açarak, Amerikalıların terörle mücadeledeki çelişkili davranışlarıyla alaya neden oldu. Bazı kullanıcılar, Amerikan insansız hava araçlarının el-Culani’yi korumakla görevlendirildiğini de vurguladı.

İdlib’deki yerel kaynaklar, Cumartesi gününün erken saatlerinden itibaren El Nusra unsurlarının Bab al-Hawi bölgesinde sıkı güvenlik önlemleri aldığını; Bir bakıma çok sayıda keskin nişancının konuşlandırıldığı ve bu alanın çevresinde bir güvenlik halkasının  oluşturulduğunu bildirdiler.

Bu kaynaklara göre, el-Culani çok sayıda korumasıyla bölgeye girdi ve aynı zamanda çok sayıda ABD insansız hava aracı uçtu.

İsrail Kanal11 sunucusu, Culani’nin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak buna tepki gösterirken, ABD hükümetinin kendisi hakkında bilgi vermesi karşılığında ödül koyduğu Culani’nin kendisini güvende hissettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.