Nusra Teröristleri Yardım Konvoyuna Saldırdı

  • 06 Mart 2018
  • 1.306 kez görüntülendi.
Nusra Teröristleri Yardım Konvoyuna Saldırdı

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, El Nusra’nın Duma’ya giden insani yardım konvoyuna ateş açtığını belirtti.

Rusya’nın Suriye’deki ateÅŸkes izleme merkezinin baÅŸkanı Yuriy YevtuÅŸenko, DoÄŸu Guta’daki yasadışı silahlı oluÅŸumların, Rus tarafının her gün uyguladığı insani molaya raÄŸmen Åžam mahallelerine ve Muhayyam el-Vafedin’deki insani koridora saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

DoÄŸu Guta’daki sivillerin teröristler tarafından engellendiÄŸini ve canlı kalkan olarak kullanıldığını söyleyen YevtuÅŸenko, Madiara yerleÅŸimindeki El Nusra’nın Duma’ya gönderilen insani yardım konvoyuna havan toplarıyla saldırdığını belirterek, “Ä°nsani misyon çalışanları arasında ölü ya da yaralı yok” dedi.

Ä°nsani konvoyun Duma’ya ulaÅŸarak malzemeleri dağıttığı ifade edildi.

‘GÃœVENLÄ° ÇIKIÅžI GARANTÄ° ETMEYE HAZIRIZ’

DoÄŸu Guta’daki silahlı grupların liderlerine seslenen YevtuÅŸenko, sivillerin bölgeden çıkmasına engel olmamaya çağırdı. Merkez baÅŸkanı, “EÄŸer sivilleri, kontrolünüzdeki bölgelerden çıkarmak istemiyorsanız siz ve ailelerinize de DoÄŸu Guta’dan güvenli çıkışı garanti etmeye hazırız. Bunun için gereken sayıda ulaşım araçları sunulacak ve tüm güzergah boyunca koruma saÄŸlanacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.