Obama, İran’ın gücünü itiraf etti

  • 11 Ağustos 2015
  • 1.632 kez görüntülendi.
Obama, İran’ın gücünü itiraf etti

ABD Başkanı Barack Obama, İran İslam Cumhuriyetinin gerçek gücünü itiraf etti. Obama, İran’a komşu olan Arap ülkelerin İran’ın 8 katından daha fazla bütçeyi silah ithalatı için harcamalarına rağmen İran kadar nüfuz ve güce sahip olmadıklarını söyledi.

CNN’e konuşan ABD Başkanı şu açıklamada bulundu: Körfez’deki Arap ülkeleri gerek nüfus olarak gerekse silah ve cephaneye yatırım olarak İran’ın 8 katından daha büyük olmalarına rağmen İran’ın sahip olduğu nüfuz ve güce sahip değiller. Yani İran’ın gücü silah sanayisine yaptığı harcamalarla ilgili bir durum değil, eğer böyle olsaydı Körfez ülkelerinin daha güçlü olmaları gerekirdi.

Arabistan geçen yıl silah ve askeri malzeme için 80 milyar dolar harcadı. Böylece silah yatırımında ABD ve Çin’in ardından üçüncü sırayı aldı. Arabistan, BAE, Katar ve Umman silah alımı konusunda körfezin en büyük müşterisi unvanını aldı. Bu ülkeler 2014 yılında silah ithalatı için toplam 110 milyar dolar harcadı. Bu rakam söz konusu ülkelerin askeri alandaki yatırımlarının 2012 yılına göre %45 oranında arttığını gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. muhtar aras dedi ki:

    zulumle yasmaktansa izzetli ölüm felsefesiyle yaşamak var lebbek ya hüseyin

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.