Obama ve Cameron yaptırımların artmasına karşı

  • 17 Ocak 2015
  • 1.082 kez görüntülendi.
Obama ve Cameron yaptırımların artmasına karşı

İngiltere başbakanı David Cameron ve Amerika başkanı Obama, İran aleyhinde yaptırımların arttırılmasına karşı çıktılar.

Obama ve Cameron, düzenledikleri ortak basın toplantısında İran’ın nükleer  konusu olmak üzere birçok konuyla ilgili sorulara cevap verdiler.

Obama ve Cameron, İran aleyhinde yaptırımların arttırılmasına dair bir girişimi müzakerelerin sürecine aykırı bulduklarını söylediler.

Obama açıklamasında varılan geçici anlaşmaya göre, İran’ın nükleer programının bir bölümünü durdurduğunu iddia ederek diğer nükleer programlarını da askıya alacağını savundu.

Amerikan başkanı Obama, Amerikan kongresini İran’ın nükleer meselesiyle ilgili olarak sabırlı olmaya davet ederken, kongre temsilcilerinden İran aleyhinde  yaptırımların arttırılmasına dair isteklerinden vazgeçmelerini istedi.

Obama açıklamasında ayrıca İran aleyhinde  yaptırımların arttırılmasına dair bir  tasarının kabul edilmesi halinde onu veto edeceği tehdidinde bulundu.

Obama, yaptırımların arttırılmasının diplomatik alandaki bir çözüm yolunu muhtemelen  tehlikeye atacağı uyarısında bulunarak karşı çıktı.

Cameron da, İran ve 5+1 grubu arasında halihazırda  uygun bir ortamın olduğunu belirterek, İran aleyhinde yaptırımların arttırılmasına karşı çıkarak sorunun müzakere yoluyla halledilmesi gereğine vurgu yaptı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.