Obama’dan Arabistan’a Yemen’e saldırı desteği

  • 29 Mart 2015
  • 2.126 kez görüntülendi.
Obama’dan Arabistan’a Yemen’e saldırı desteği

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Alı Suud ile Yemen’deki gelişmeleri ele alan telefon görüşmesi yaptı.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama, Kral Selman ile yaptığı görüşmede, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki güçlü dostluğu yeniden vurguladı. Suudi Arabistan, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ülkeleri ve diğerlerinin, Yemen’den firar eden müstefi cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin talebi üzerine başlattıkları harekâta yönelik ABD’nin desteğini vurgulayan Obama, ayrıca Washington’un Suudi Arabistan’ın güvenliğine yönelik taahhüdünün altını çizdi.
Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, Aden’i “geçici merkez” ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamaları ve Arabistan ile dış güçlerle işbirliğinin ardından Yemen Devrimci Hareketi Ensarullah güçleri, “karşı direnişin merkezi” haline gelen Aden’e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişlerdi. Bu arada Suudi Arabistan’ın liderliğindeki Yemen’e yönelik hava saldırılarına, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan ülkelerin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor. Arabistan’a ait savaş uçaklarının Yemen’in başta doğalgaz olmak üzere önemli alt yapılarını hedef alan saldırılarını sürdürmesine Yemen halkının tepkileri ise sürüyor. Arabistan’ın saldırılarında şu anada kadar onlarca sivil hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.