Ofer Cezaevinde Bulunan Filistinli Mahkumlara Cezalandırma ve Nakil Tehtidinde Bulunuldu…

  • 18 Aralık 2014
  • 728 kez görüntülendi.
Ofer Cezaevinde Bulunan Filistinli Mahkumlara Cezalandırma ve Nakil Tehtidinde Bulunuldu…

Filistin Esir Kulübü avukatının 17 yıl hapse mahkûm durumdaki esir Ekrem Hamid’den aldığı bilgilere dayanarak yaptığı açıklamaya göre işgal rejimi Ofer cezaevinde ki Filistinli esirlere muhtelif cezalandırma ve en az elli esiri kapsayacak bir nakil operasyonu tehdidinde bulundu.

Filistin Esir Kulübü avukatının cezaevine yaptığı son ziyarette aldığı bilgilere göre cezaevi müdürü, şehit bakan Ziyad Ebu Ayn için düzenlenen taziye programlarında karışıklıklar çıkarıldığı iddiasıyla cezaevinin 11 ve 12 nolu koğuşlarını kapattı.

Yine aynı esirin verdiği bilgilere göre işgal yönetimi cezalandırma amacıyla esirlerin ailelerinin getirdiği elbiseleri içeri sokmadı. Esirlere ise elbiselerin getirilmediği yahut cezaevinin belirlediği şartlara uygun olmadığı iddiasında bulundu. Esirler ise kış şartlarına uygun elbiselerinin bulunmaması sebebiyle bir haftadan beri ailelerinin getireceği ve kış şartlarına uygun elbiselerin içeri sokulması için cezaevi yönetiminden karşılık bekliyorlardı. Normalde cezaevi yönetimi esirlerin kış şartlarına uygun elbiseleri bulunmadığı için ailelerinin getireceği elbiseleri içeri alacağını bildirmişti.

İşgal rejiminin geçtiğimiz Haziran ayından bu yana Ofer cezaevindeki esirlere muhtelif uygulamalarla cezalandırmalar yaptığı ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.