Oğullarından Gelen Telefon Filistinli Kışta Ailesinin Hüznünü Sevince Dönüştürdü…

  • 12 Şubat 2015
  • 743 kez görüntülendi.
Oğullarından Gelen Telefon Filistinli Kışta Ailesinin Hüznünü Sevince Dönüştürdü…

Mısır ordusunun Sina’daki bombardımanında Abdülilah Kışta’nın öldüğü haberlerinden sonra babası Muhammed Kışta’nın oğlundan aldığı telefon sonrası yaşadığı sevinç yüzünden okunuyordu. Bu olay, aynı zamanda Gazze Şeridi’ni hedef alan karalama kampanyasının ve yalan haberlerin boyutunu da gösteriyordu.

Açıklamalarda bulunan baba Muhammed Kışta, “Oğlumun şehit olduğuna dair haberler gelmeye başlayınca endişeye kapıldık. Kendisine de ulaşamıyorduk. Mısır’ın Sina’daki bombardımanında öldüğü haberleri de doğru olmadığına inandığımız halde endişemizi artırdı” dedi.

Kafalarda oluşan birçok soru işareti ve ailenin evine akın eden gazetecilerin soruları arasında Abdülilah’tan gelen telefon İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olduğu ve Sina’da öldüğü yönündeki tüm haberlerin asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

Abdülilah’ın sıradan bir genç olduğunu ve iş aramak için Gazze Şeridi’nden resmi yollarla çıktığını söyleyen aile, oğullarının El-Kassam Tugayları’yla, IŞİD ile veya herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığını söyledi.

Filistinli gencin eşi de, kocası Abdülilah ile sürekli görüştüklerini bildirerek, medyanın yalanlarına şaşırdıklarını ifade etti.

Mısır medyası, Gazze Şeridi’nden İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Abdülilah Kışta’nın Mısır ordusunun Sina’da düzenlediği bombardımanda hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.