Onlarca Arap hukuk merkezi, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısını kınayarak, bu saldırılarının derhal durdurulmasına vurgu yaptılar.

  • 31 Mart 2015
  • 947 kez görüntülendi.
Onlarca Arap hukuk merkezi, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısını kınayarak, bu saldırılarının derhal durdurulmasına vurgu yaptılar.

Yemen ve diğer Arap ülkelerinde faaliyet gösteren 34 hukuk merkezi ortak bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan ve müttefiklerinden Yemen’e askeri saldırılarını derhal durdurmalarını istediler. Arap hukuk merkezleri, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısının hiçbir izahatı olmadığını ve Arap Birliği ve uluslar arası kurallara aykırı olduğunu belirtiler.

Açıklamada, Suudi Arabistan’ın askeri saldırısıyla, sadece Yemen’in bağımsızlığı ve egemenliği değil, bu ülke insanlarının kendi sorunlarıyla uğraşması ve barışçıl çözümüne engel olduğunu deklare ettiler. Yemen, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Fas, Tunus ve Lübnan hukuk merkezlerince yapılan bu ortak açıklamada, başka ülkelere yönelik askeri müdahalenin reddedildiğini zira, askeri saldırının katliam, yıkım ve krizin uzamasından başka bir sonucu olmadığını ifade ettiler.

Sözkonusu merkezler, Suudi Arabistan’ın saldırısının Yemen krizinin çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını, aksine el-Kaide ve diğer terörist grupların Yemen’de ve diğer ülkelerde eylemlerini kolaylaştıracağını belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.