Onlarca Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

  • 27 Kasım 2017
  • 900 kez görüntülendi.
Onlarca Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

İşgal polisi bu sabah (27 Kasım Pazartesi) onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdi.
Quds Press Haber Ajansı’nın İslami Vakıflar Dairesi’nden edindiği bilgiye göre, bu sabah Mescid-i Aksa’ya 40’ı öğrenci ve rehber olmak üzere 97 işgalci baskın düzenledi.

İşgal polisinin El-Mağaribe Kapısı’nı sabah saat 07:00’de açtığı ve işgal güçlerinin baskından hemen önce Mescid-i Aksa’nın avlusuna girerek yerleşimciler için güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya küçük gruplar halinde girdikleri ve avluda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları, yerleşimcilerden bazılarının kapı önünde ayin yaptığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti ve fanatik Yahudi örgütleri, Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Baskınlara katılan Yahudi yerleşimciler rehberler eşliğinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan ve sözde heykel hakkında bilgi aldıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.