Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara Yönelik Yapılan Saldırılarda En Az 12 Kişi Hayatını Kaybetti…

  • 23 Aralık 2014
  • 667 kez görüntülendi.
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara Yönelik Yapılan Saldırılarda En Az 12 Kişi Hayatını Kaybetti…

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) Müslümanlara yönelik meydana gelen saldırılarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis kaynakları etnik gerekçelerle meydana geldiğini duyurduğu saldırılarda anz az 12 kişinin öldüğünü duyurdu.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynaksa, Hristiyan anti-balaka gruplarının Müslüman sivillere ve Müslüman Seleka grubuyla etnik Fulani grubuna saldırdığını söyledi. Bu saldırıda en az 12 kişinin öldüğünü söyledi.
Kaynak, Cumartesi günü ise Seleka ile Fulani gruplarının geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği çatışmalara misilleme yaptığını ve bu saldırılarda 8 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.
Çatışmalardan dolayı onlarca kişinin çalılıklara saklanmak zorunda kaldığını ve başkent Bangui’ye sığındığını belirten yetkili, son aylarda başkent Bangui’ye sığınanların sayısında önemli bir artışın gözlendiğini kaydetti.
Orta Afrika’da Haziran ayından bu yana Seleka ve anti-balaka grupları arasında meydana gelen çatışmalarda 100 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişininse yaralandığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.