Ortadoğu’nun en güçlü adamı Tümgeneral Süleymani

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.999 kez görüntülendi.
Ortadoğu’nun en güçlü adamı Tümgeneral Süleymani

Fransız Le Monde gazetesi yayınladığı bir yazıda, Tümgeneral Kasım Süleymani’yi Ortadoğu’nun en güçlü adamı olarak tanıttı.

Fransız Le Monde gazetesi yayınladığı “Kasım Süleymani, İranlıların Che Guevara’sı” adlı yazıda Tümgeneral Kasım Süleymani’yi Ortadoğu’nun en güçlü adamı olarak nitelendirdi.

Bu Fransız gazetesinin haberinde, “Tümgeneral Süleymani, İran’a karşı zorla dayatılan 8 yıllık savaşta askeri teknikleri iyi bir şekilde öğrendi. Ardından Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’nin çöküşünden sonra bu ülkeye gitti. Şimdi de Suriye’de İslami İnkılabı’nın doğuşundan 37 yıl geçmesine rağmen savaş cephesinde mücadele ediyor” ifadesine kullanıldı.

İranlı “Civan” gazetesinin sorumlusu Abdullah Genci’nin kullandığı “Kasım Süleymani, İranlıların Che Guevara’sıdır” ifadesine atıfta bulunan Le Monde, “Tümgeneral Süleymani yıllardır savaşla baş başa kaldığı için yaşamını hep mücadele ile sürdürmektedir. Onun yaşamı normal insanların sahip olduğu yaşam tarzından çok farklı. Zira böylesi insanlar şehadeti özlemle bekliyorlar” görüşüne yer verdi.

Bu bağlamda Tümgeneral Süleymani 2009 yılında verdiği bir röportajda, “Savaş cephesi insanların kayıp cennetidir. Bu cennet takva ile İslami ahlak üzerinde kurulmuştur” şeklinde konuşmuştu.

Irak’daki İslami Davet Partisi Başkanı Ali el-Adib’in de açıklamalarına atıfta bulunan Fransız gazetede, “Kasım Süleymani İran İslam Cumhuriyeti’ni korumak için mücadele ediyor. Aslında bu mücadelede Komutan Süleymani’de ulusal istekten ziyade dini azimin oldukça güçlü olduğunu görebiliriz” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.