Ortak Arap Listesi, Mescid-i Aksa’nın Bölünmesi Konusunda Netanyahu’yu Uyardı

  • 29 Temmuz 2015
  • 668 kez görüntülendi.
Ortak Arap Listesi, Mescid-i Aksa’nın Bölünmesi Konusunda Netanyahu’yu Uyardı

İşgal rejimi parlamentosu Knesset’teki Ortak Arap Listesi, Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından ikiye bölme girişimi konusunda işgal hükümetini uyararak, bu tür bir adımın bölgede patlamaya yol açacağını söyledi.

Ortak Arap Listesi, bugün (28 Temmuz Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın her şeyiyle sadece Müslümanlara ait kutsal bir mekân olduğuna dikkat çekerek, ibadet özgürlüğü kapsamında korunması gerektiğini, Mescid-i Aksa’nın durumuyla ilgili yapılacak her türlü değişikliğin çatışmayı artıracağını belirtti.

Bu açıklama, Ortak Arap Listesi’nden bir heyetin dün Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmesinin ardından yapıldı. Heyette, milletvekilleri Eymen Avde, Mesud Ğanayim, Cemal Zehalika, Ahmed Et-Tıybi, Abdülhakim Hac Yahya, Hanin Zuabi, Yusuf Cebbarin, Basil Ğattas ve Usame Saadi’nin yer aldığı bildirildi.

Heyet, Mescid-i Aksa’yı ziyareti sırasında Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Vakıflar Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib ve Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri ile görüştü.

Ortak Arap Listesi, yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınları da kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.