Ortak sınırların güçlendirilmesi, Pakistan hükümetinin önceliğidir

  • 16 Mart 2018
  • 1.247 kez görüntülendi.
Ortak sınırların güçlendirilmesi, Pakistan hükümetinin önceliğidir

İran İslam Cumhuriyeti sınır muhafız komutanı, teröristler ile mücadele ve İran ile ortak sınırların güçlendirilmesinin Pakistan hükümetinin askeri ve güvenlik kurumlarının önemli çalışma programlarından olduğunu söyledi.

İRNA’nın belirttiğine göre Tuğgeneral  Kasım Rızai dün İran’ın güneydoğusunda Sistan ve Beluçistan eyalet  merkezi Zahidan’da muhabirlere yaptığı açıklamada,  Pakistan hükümetinin bu ülkenin silahlı grupların bulunması nedeniyle Beluçistan   bölgesinin bir kısmının güvensiz olduğunu kabul ettiğini ve bu yüzden Pakistan askeri ve güvenlik yetkililerinin bu bölgeyi temizleme ve İran ile ortak sınırı güçlendirmeyi gündemlerine aldıklarını söyledi.

General Rızai İran ve Pakistan’ın terörizm ile mücadelede ortak hedefe sahip olduklarına işaretle Afganistan hükümeti ile de ortak sınırlarda teröristlerle mücadele için müzakerelerin  başladığını belirtti.

İran sınır muhafız komutanı Sistan ve Beluçistan  sınırlarının tamamen güvenli ve bölgenin her türlü yatırıma hazır olduğunu ve  yolcuların bu bölgede huzur içinde gezerek yüksek turizm kapasitesinden  yararlanabileceklerine belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.